Weet wat je eet

Bestek- en serviestips voor restauranteigenaren

Bestek- en serviestips voor restauranteigenaren

Geplaatst op

Al je een restaurant runt, dan is bestek en servies een van je belangrijkste dingen van hoe jij uiteindelijk je klanten serveert. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over wat je nu én in de toekomst met je design wilt.

Kies nooit voor limited edition servies en bestek

Het klinkt natuurlijk fantastisch en luxe, zo’n limited edition. Helaas betekent limited voor jou vaak ook dat je een jaar later niet nog een setje kunt bestellen. Als je bestek vervolgens niet meer mooi is, dan moet je dus direct je hele inventaris aan bestek vervangen. Voor jouw glaswerk, bestek en servies voor horeca kies je dus bij voorkeur voor wat algemener, hoe saai dat misschien ook klinkt.

Extra’s

In aanvulling op bovenstaande, is het altijd goed om meer bestek te kopen dan je misschien nodig hebt. Dit is gewoon om voorraad te houden, voor het geval er iets kapot gaat of ontbreekt. Je voorkomt hiermee tekorten op het moment dat je het echt nodig hebt. We adviseren om eigenlijk altijd dubbele voorraad te hebben.

Bestek en servies speciaal voor de kinderen

Overal hetzelfde bestek ziet er natuurlijk supermooi uit. Echter, hou de kleintjes in het achterhoofd, haal iets kleurrijk en lichters voor ze. Voor kinderen is het namelijk geen pretje om met zwaar, volwassenbestek te eten. Het is bovendien een geweldige manier om indruk te maken op jouw klanten door te laten zien dat je ook voor hun kinderen zorgt.

Wees voorzichtig met de vaatwasser

Steeds meer bestek is geschikt voor een vaatwasser, waardoor het schoonmaken van bestek en servies steeds makkelijker gaat. Pas echter met bepaalde materialen op. Met name houten spatels of stokjes kunnen eigenlijk niet in de vaatwasser. Alleen geïmpregneerd hout is hiertegen bestemd, maar het is nog steeds niet aan te raden om dat materiaal in de vaatwasser te schoon te maken.

Gerelateerde berichten

Amerikaanse koelkast

Hoe slim kan je keuken zijn?

Alles in huis wordt steeds slimmer. Tegenwoordig hebben we in huis slimme verlichting, slimme speakers, slimme energiebesparing, slimme baby- en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden