Weet wat je eet

Zwanger: wel of geen sushi?

Zwanger: wel of geen sushi?

Geplaatst op

Is het verstandig om tijdens je zwangerschap sushi te eten? Je wilt natuurlijk het beste voor je kind. Een speurtocht op het internet laat zien dat het antwoord niet echt duidelijk is. We bespreken de argumenten om wel of juist geen sushi te eten.

 

Rauwe vis

Een belangrijke reden om sushi te weren tijdens de zwangerschap is het feit dat sushi rauwe vis is. Bij het bereiden van andere producten wordt je vis altijd eerst gebakken of gekookt, waardoor er nauwelijks meer schadelijke bacteriën meer in het eten zitten. Toch hoeft dit geen obstakel te zijn: zo lang je zeker weet dat de vis vers bereid is hoef je je geen zorgen te maken.

Daarnaast is de keuze aan sushi vaak erg groot, op de menukaart staat vaak ook vegetarische sushi. Als je echt geen risico wilt lopen kun je je gerust op de sushi met avocado storten. Ook zijn er vaak opties met gekookte of gefrituurde ingrediënten, zodat je gerust kunt eten wat je wilt.

Zware metalen

Niet alleen bij sushi, maar ook andere etenswaren van vis, bestaat de zorg over zware metalen. De schadelijke stoffen ontstaan vooral op het land en komen via rivieren in de oceanen terecht. Een  veelvoorkomend metaal is kwik. Dit metaal komt voornamelijk voor in de carnivoren van de zee, omdat ze het kwik in kleinere visjes binnenkrijgen. Hierdoor loop je vooral risico via tonijn en makreel kleine hoeveelheden ervan binnen te krijgen. Zalm kun je daarentegen gerust eten.

 

Al met al zijn er dus verschillende redenen om tijdens de zwangerschap sushi te mijden. Je kunt echter met de juiste keuzes zonder negatieve gevolgen een avondje sushi eten. Dus voor de echte sushi liefhebbers onder ons blijft het aloude advies van kracht: geniet, maar eet sushi met mate. En mocht je niet uit huis willen voor je portie vis dan kun je tegenwoordig ook sushi online bestellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden