Weet wat je eet

Word je dik van brood?

maakt brood je dik

Word je dik van brood?

Geplaatst op

Tijdens de foodweken op NPO3 wordt in het programma ‘Broodje Gezond’ elke week een vraag over voeding besproken. In de uitzending van 21 mei ging het over de vraag of je dik word van brood. Na verschillende interviews werd duidelijk dat vrij veel mensen op straat geloven dat je kunt afvallen met een koolhydraatarm dieet, bijvoorbeeld door het mijden van brood.

De invloed van koolhydraten

Tijdens de aflevering komen verschillende voedingsdeskundigen en wetenschappers aan het woord. Aan het eind van aflevering kan er een duidelijke conclusie getrokken worden: van volkoren brood word je niet dik. Je valt af met een koolhydraatarm dieet doordat je een hele productgroep gaat weren en zo ook andere voeding minder eet: als je geen brood eet, eet je ook geen lekkere volle kaas op de boterham. Dit dieet werkt dus ook bij het mijden van eiwitten of koolhydraten. Brood heeft dus onterecht het label dikmaker gekregen en past prima binnen een gezond dieet.

Je kunt dus gerust weer een boterham smeren tijdens het ontbijt of de lunch. Ga voor het lekkerste en verste brood naar de ambachtelijk bakker om de hoek. Zelf hebben we zeer goede ervaring met deze bakker in Hoorn of Bakkerij de Zeeuw in Amstelveen.

Gerelateerde berichten

waterontharder

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater

In Nederland komt niet overal hetzelfde water uit de kraan. Het is natuurlijk schoon en vrij gemaakt van diverse chemicaliën, maar de hardheid van...

Lees meer

catering

3 Catering ideeën voor jouw evenement

Heb je besloten een feest of evenement te organiseren? Dan wil je natuurlijk dat je gasten het niet snel zullen vergeten. Hier zijn een aantal...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden