Weet wat je eet

Waarom is sushi zo populair?

Waarom is sushi zo populair?

Geplaatst op

Waarschijnlijk hebben de meeste mensen die je kent sushi geprobeerd. Dit exotische Japanse eten is een van de populairste gerechten ter wereld – zoiets als pizza of koffie. Daarom popt de ene na de andere sushitent uit de grond. Heb je je ooit afgevraagd waarom dat is? 

Vroeger was sushi niet populair

Sushi restaurants zijn overal; ze zijn bijna net zo vaak te vinden als McDonald’s of een andere fastfood tent. Geloof het of niet,  het eten van rauwe vis a.k.a. sushi was in het verleden niet zo populair als nu.

Sushi is ‘gezond’

Zoals bekend is het belangrijkste ingrediënt voor sushirijst met azijn en verse, rauwe vis. Sushi is vergeleken andere fastfood opties relatief gezond. Daarnaast is sushi niet vettig, wat al een van de reden is waarom mensen er van houden. Sushi kan wel calorierijk zijn, net zoals met andere gerechten moet dit niet in overmaten worden gegeten. 

Je kan het makkelijk eten 

Het is klein, compact en daarom probleemloos in een hap op te eten. De mensen van nu, waarderen dat. Het maakt niet uit of je ze in een Japans restaurant of in je eigen huis eet, het eet altijd makkelijk weg zonder er een grote puinhoop van te maken. Ook niet onbelangrijk is dat je in een hap kunt genieten van de verschillende texturen, smaken en aroma’s. 

Verschillende soorten sushi

Een ding dat sushi inderdaad niet is – saai. Je kunt er nooit genoeg van krijgen, omdat er vele soorten op de markt zijn, zowel vegetarisch als met vis en vlees. Naast de veel voorkomende soorten sushi, zoals nigiri en maki bedenken restaurants vaak ook nog andere lekkere en leuke varianten.  

Sushi station Hoofddorp

Heb je sushi nog nooit gegeten en wil je het een keer proberen? Of kan je niet genoeg krijgen van sushi? Dan raden wij aan om een bezoekje te brengen aan Sushi Station Hoofddorp. Het is hier zelfs mogelijk om je eigen sushi samen te stellen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden