Weet wat je eet

Tips bij flesvoeding: voor het bereiden, opwarmen en geven

Ausnutria

Tips bij flesvoeding: voor het bereiden, opwarmen en geven

Geplaatst op

Flesvoeding is een goed alternatief voor borstvoeding. Bij veel baby’s werkt flesvoeding goed, waardoor het steeds populairder is. Wel is de samenstelling van de flesvoeding erg belangrijk en is het ook van belang dat de flesvoeding op de juiste manier wordt bereid en gegeven. In deze blog geven we een aantal tips voor het bereiden, opwarmen en geven van flesvoeding.

Bereiden van flesvoeding

Het allerbelangrijkste bij het bereiden van voeding in de fles is hygiëne. Dit begint bij het wassen van je eigen handen, aangezien je hiermee de fles aan gaat raken. Om ervoor te zorgen dat alles hygiënisch gebeurt, raden we het ook aan om alle flessen en spenen goed te reinigen. Reinig flessen en spenen eerst, voordat je ze gaat gebruiken. Naast het reinigen van de fles en je eigen handen is het belangrijk om de instructies op de verpakking goed te volgen. Op de verpakking staat precies hoeveel je van de voeding moet gebruiken en hoe je de flesvoeding stap voor stap moet voorbereiden.

Opwarmen van de flesvoeding

Je hebt over het algemeen een aantal manieren waarop je flesvoeding kunt opwarmen. Normaliter kan flesvoeding worden opgewarmd onder de hete kraan of in een flessenwarmer. Beide opties werken goed. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent, raden we het aan om een flessenwarmer te gebruiken. In sommige landen weet je namelijk niet of het water uit de kraan veilig genoeg is.

Geven van flesvoeding

Voor het geven van de fles hebben we ook nog een aantal tips:

  1. Test voor het geven van de flesvoeding de temperatuur. Laat bijvoorbeeld een aantal druppels op je pols vallen.
  2. Leg je kind schuin op je arm, aangezien slikken dan makkelijker gaat dan bij plat liggen.
  3. Blijf te allen tijde bij je kind tijdens de flesvoeding, aangezien kinderen soms teveel lucht ineens kunnen doorslikken.
  4. Dwing je kind niet tot drinken. Wanneer ze geen flesvoeding meer willen, hebben ze gewoon genoeg gehad.

Ben je geïnteresseerd in kwalitatief hoogwaardige flesvoeding? Ausnutria beschikt over de juiste kennis en ervaring in het ontwikkelen en produceren van flesvoeding. Veel toonaangevende bedrijven in de industrie van kindervoeding maken gebruik van de expertise van dit bedrijf. Ausnutria beschikt over de juiste expertise op het gebied van productiefaciliteiten, productontwikkeling en verpakkingsconcepten.

Gerelateerde berichten

waterontharder

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater

In Nederland komt niet overal hetzelfde water uit de kraan. Het is natuurlijk schoon en vrij gemaakt van diverse chemicaliën, maar de hardheid van...

Lees meer

catering

3 Catering ideeën voor jouw evenement

Heb je besloten een feest of evenement te organiseren? Dan wil je natuurlijk dat je gasten het niet snel zullen vergeten. Hier zijn een aantal...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden