Weet wat je eet

Noten geven je energie!

notenmix

Noten geven je energie!

Geplaatst op

Noten zijn kleine energiebommen. Ze zijn gezond, zitten vol vitamines, mineralen, eiwitten en vezels, die goed zijn voor het lichaam en het energieniveau aanvullen. Het is daarom niet gek dat noten worden aanbevolen als een verantwoord snack of tussendoortje. Het eten van noten versnelt de stofwisseling en dat geeft energie. Zeker ongezouten noten zijn een goede aanvulling voor je dieet.

Waarom geeft het eten van noten energie?

Omdat noten zowel eiwitten als vezels bevatten, geven ze een goede energie boost en stabiliseren ze het energieniveau. Ze helpen ook om de energie die met veel moeite wordt besteed op te frissen. Pistachenoten zitten bijvoorbeeld vol met goede stoffen om na uitputting weer kracht te krijgen. Amandelen zitten vol met vitamine E, magnesium en veel eiwitten, wat betekent dat het energieniveau gedurende de dag op een goed niveau blijft. Verschillende tonen geven energie op verschillende niveaus. Dus ga voor noten die aan de behoefte voldoen.

Misschien is een van de beste manieren om het energieniveau goed te houden, om zo min mogelijk ziek te worden. Ziekte verzwakt het lichaam en dat kost energie en kracht. Verschillende studies hebben aangetoond dat het eten van noten het risico op, onder andere, hart- en vaatziekten vermindert. Ook helpt het eten van noten het lichaam te beschermen tegen verschillende kankers.

Vitamines en mineralen

Noten zijn een waardevolle bron van eiwitten en bevatten vitamines en mineralen. Denk aan zink, magnesium, calcium, kalium en selenium. Wat nog belangrijker is, ze bestaan ​​voor 80 tot 90 procent uit onverzadigde vetten. Deze onverzadigde verhogen het goede cholesterol en verlagen het slechte cholesterol. Daarmee verkleinen ze de kans op verschillende ziekten en kwalen. Ook het eten van noten wordt geassocieerd met positieve effecten op het zenuwstelsel, hersenen, bloedvorming en metabolisme. Het eten van noten wordt ook in de sportwereld aanbevolen. Atleten weten ook dat noten goed voor ze zijn. Noten helpen bij het herstel van de spieren en brengen het energieniveau weer omhoog.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden