Weet wat je eet

Marine phytoplankton: superfoods uit het water

superfood

Marine phytoplankton: superfoods uit het water

Geplaatst op

Plankton ken je waarschijnlijk als voedsel voor de grote zeedieren in de oceaan. Het zijn kleine deeltjes die in het water zweven. Ook voor de mens blijkt marine phytoplankton belangrijke voedingsstoffen te kunnen leveren. Deze micro-alg blijkt zelfs een echte oer superfood! We leggen uit waarom.

 

Wat is phtyoplankton?

Marine phytoplankton is een eencellige algensoort die leeft in zout water. Volgens biologen zijn deze micro-algen overal ter wereld in de oceaan terug te vinden en leveren ze een groot aandeel in de mondiale productie van zuurstof. De alg leeft van zonlicht en is eigenlijk de bron van al het leven in de oceaan, aangezien het organisme de basis vormt van de voedselketen. Blauwe vinvissen zijn er dol op en blijken er ook nog eens erg groot van te zijn geworden. Phyto (plant) of Fytoplankton is ook heel geschikt voor rechtstreekse consumptie voor mensen.

 

Algenkweek

De alg leeft in zout water en kan dus ook in een gecontroleerde omgeving gekweekt worden. Het product kan heel duurzaam worden geproduceerd omdat het eigenlijk alleen zout water, zonlicht, koolstofdioxide en wat voedingstoffen nodig heeft. Door de milieuvriendelijke kweek is het een interessant en zeer voedzaam alternatief voor andere superfoods. Door recent onderzoek is het mogelijk geworden deze fytoplankton duurzaam te kweken.

 

Voedingsstoffen

De micro-algen zijn volledig plantaardig en zitten vol met goede voedingsstoffen. Marine phytoplankton bestaat voornamelijk uit eiwitten en bevat daarnaast vele vitaminen en mineralen. Een belangrijk antioxidant is chlorofyl, wat onder andere zorgt voor een betere zuurstofopname en de afvoer van giftige stoffen. Ook zitten er veel essentiële omega 3 vetzuren in de plankton, wat het tot een echte superfood maakt. De marine phytoplankton is onder andere te verkrijgen als poeder, capsule of als vlokken.

 

Het is dus ook helemaal niet gek dat marine phytoplankton een echte oer superfood wordt genoemd. De algen zitten boordevol goede en essentiële voedingsstoffen en zijn ook nog eens milieuvriendelijk te kweken. Deze plankton is dus echt een duurzaam en voedzaam alternatief voor de huidige superfoods.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden