Noten zijn een verantwoorde en gezonde aanvulling voor je dieet. Het is algemeen bekend dat noten goed voor je zijn, maar welke voordelen heeft het eten van noten? In dit blog vertellen we je er alles over.

Noten bevatten omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn essentiële stoffen die ons lichaam helpen het ontstekingsniveau te verlagen. Het handhaven van een gezond evenwicht tussen omega-6 (ontsteking bevorderend) en omega 3 (ontsteking verminderend) vetten is van groot belang voor de algehele gezondheid. Vooral vegetariërs en veganisten hebben het moeilijk omdat de rijkste bron van deze vetzuren vis is. Noten zijn hier een goed alternatief voor.

Noten bevatten veel vitamine E

Alle noten bevatten gevarieerde hoeveelheden van deze belangrijke antioxidant. Vitamine E zorgt ervoor dat je haar en nagels sterk en je bloedvaten flexibel blijven omdat het helpt de ontwikkeling van plak in de bloedvaten te stoppen. Een handvol noten helpt je om aan je dagelijkse behoefte aan vitamine E te voldoen en je geeft een boost van andere belangrijke voedingsstoffen.

Noten houden de bloedvaten gezond

Noten bevatten natuurlijke L-arginine, een aminozuur dat ervoor zorgt dat de slagaders ontspannen. Het verbetert de bloedsomloop en vermindert het risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals een hartaanval, hartaandoening of een beroerte. Het helpt ook pijn op de borst te verlichten en verbeterd de toestand van mensen die lijden aan verstopte slagaders.

Wat is de gezondste noot?

Ondanks het feit dat elke noot zijn eigen voordelen heeft zijn ze allemaal goed voor je. De walnoot  wordt beschouwd als gezondste noot, daarvan zijn de meeste positieve effecten op het lichaam bekend. Ze zijn vooral goed voor de hersenen en de gezondheid van het hart. Cashewnoten zijn de beste noten voor zwangerschap. Weet wel dat alle noten calorieën bevatten, dus eet ze met mate. Over het algemeen is een handvol noten per dag als tussendoortje alles wat je nodig hebt om de voordelen te krijgen.

Voor een zakje noten hoef je tegenwoordig niet meer naar een speciaalzaak, in het schap van de supermarkt zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar.