Weet wat je eet

Biefstuk: wat eet je precies?

Biefstuk: wat eet je precies?

Geplaatst op

Een overheerlijk, mals stukje biefstuk: wie gaat er niet van watertanden? Het lekkerste vlees wordt veelal bereidt in steakhouses. Dat zijn restaurants gespecialiseerd in het bereiden en serveren van biefstuk. Maar als dat lekkere vlees eenmaal op je bord ligt, weet jij dan wat je eet?

De afkomst van het vlees

Biefstuk is een mals en mager vlees afkomstig uit de spier van een rund of kalf. Afhankelijk van het land van afkomst kan een biefstuk ook van andere diersoorten afkomen. Hierbij je denken aan een hert, een kalkoen, een paard, een kangoeroe of zelfs een bizon.

Prijs en kwaliteit

Omdat biefstuk een van de meest geliefde vleessoorten is, is het over het algemeen vrij duur. De kwaliteit van het vlees is achter wel afhankelijk van de diersoort. Daarnaast wordt de prijs-kwaliteit  bepaald door:

  • het deel van het dier waarvan de biefstuk wordt gesneden
  • de leeftijd en de kwaliteit van leven van het dier
  • het ras van het dier

Café Carbon is een steakhouse in Amsterdam waar ze de verschillende soorten biefstukken serveren, zoals ossenhaas, entrecote en kogelbiefstuk. Het vlees bereiden ze op klassieke wijze: een luxe gril wordt aangewakkerd met koksbriketten en houtskool wat zorgt voor een authentieke smaaksensatie.

De duurste biefstuk ter wereld

Wagyu rundvlees is de duurste biefstuk ter wereld. Dit stukje vlees wordt 400 dagen gerijpt, terwijl dat normaal slechts 28 dagen is. Het rijpen gebeurd onder gecontroleerde condities, zodat het een heerlijke malse smaak krijgt. Tijdens het rijpingsproces moet de ruimte bijvoorbeeld altijd tussen de 0 en 1 graden Celsius zijn en moet de luchtvochtigheid 85% zijn. Niet voor niets dat Wagyu rundvlees extreem duur is! De prijs van deze biefstuk wordt mede veroorzaakt door de kwaliteit van leven van de Wagyu runderen. Zo worden ze bijvoorbeeld gevoed met bier, met de hand gemasseerd en luisteren ze naar klassieke muziek.

Waar kun je nog meer vleesgerechten van de hoogste kwaliteit eten? Het restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin heeft een Michelinster en heeft verschillende topgerechten op de menukaart staan.

Gerelateerde berichten

waterontharder

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater

In Nederland komt niet overal hetzelfde water uit de kraan. Het is natuurlijk schoon en vrij gemaakt van diverse chemicaliën, maar de hardheid van...

Lees meer

catering

3 Catering ideeën voor jouw evenement

Heb je besloten een feest of evenement te organiseren? Dan wil je natuurlijk dat je gasten het niet snel zullen vergeten. Hier zijn een aantal...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden