Weet wat je eet

3 redenen waarom water gezond voor je is

3 redenen waarom water gezond voor je is

Geplaatst op

Water is een essentieel onderdeel van het leven op aarde. Iedereen weet dat water erg gezond is. Toch drinken Nederlanders dagelijks veel te weinig water. Het gemiddelde aantal glazen water dat wij per dag drinken is 4, terwijl het Voedingscentrum 6 glazen aanraad. Water geeft een flinke boost aan je energieniveau, verbetert je concentratie en helpt je bij het afvallen. Als een aanmoediging om je healthy lifestyle vol te houden geef ik je in deze blog een aantal weetjes over de positieve invloed die water heeft op je gezondheid. Pak gerust een glas vloeibaar doorzichtig goud terwijl je deze blog leest!

1. Water is goed voor je hart

Water zorgt ervoor dat jij er beter uitziet. Daarnaast beschermt deze vloeistof ook het belangrijkste orgaan van je lichaam: het hart. Uit een studie van meer dan 6 jaar blijkt dat mensen die dagelijks minstens 5 glazen water drinken 41% minder kans hebben op een hartaanval dan mensen die minder dan 2 glazen water op een dag drinken.

2. Van water drinken word je slimmer

Althans, in ieder geval tijdelijk. Wanneer je te weinig drinkt en daardoor gedehydrateerd bent, verlies je het vermogen om de focussen en te concentreren op mentale taken. Uit een onderzoek van de Universiteit in Londen blijkt dat je hersenen na het drinken van een enkel glas water ongeveer 14% beter functioneren!

3. Dehydratatie maakt je moe en chagrijnig

Ons lichaam geeft ons meer signalen dat we te weinig water drinken dan alleen een dorst. Als we niet genoeg water drinken raken we gedehydrateerd, hetgeen een negatieve invloed heeft op je stemming, energielevel en capaciteit om helder na te denken. Uit een onderzoek blijkt dat zelfs een klein beetje dehydratatie er voor kan zorgen dat je angstig, vermoeid of gespannen bent. Hierdoor verminderen je cognitieve vaardigheden en kun je slechter met stress omgaan.

Om je gezond te voelen, beter te functioneren en er beter uit te zien is het aan te raden om genoeg water te drinken. Het is overal (gratis) verkrijgbaar uit de kraan. Vergeet daarnaast ook geen tafelwater te bestellen wanneer je uit eten gaat en een wijntje drinkt. Tijdens het nuttigen van alcohol is het belangrijk om gehydrateerd te blijven.

Gerelateerde berichten

waterontharder

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater

In Nederland komt niet overal hetzelfde water uit de kraan. Het is natuurlijk schoon en vrij gemaakt van diverse chemicaliën, maar de hardheid van...

Lees meer

catering

3 Catering ideeën voor jouw evenement

Heb je besloten een feest of evenement te organiseren? Dan wil je natuurlijk dat je gasten het niet snel zullen vergeten. Hier zijn een aantal...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden