Weet wat je eet

3 Catering ideeën voor jouw evenement

catering

3 Catering ideeën voor jouw evenement

Geplaatst op

Heb je besloten een feest of evenement te organiseren? Dan wil je natuurlijk dat je gasten het niet snel zullen vergeten. Hier zijn een aantal ideeën om ervoor te zorgen dat jouw feest zowel creatief als indrukwekkend is.

Groter is niet altijd beter

Kies voor voedsel in kleinere porties die je in 1 hap op kunt eten. Niet alleen zal dit het klaarmaken en verdelen van de porties gemakkelijker maken, het zorgt ook voor een geweldige presentatie. Als je een informeel evenement organiseert, zijn hamburgers en hotdogs altijd goed. Als je op zoek bent naar een beetje meer elegantie, probeer dan eens een boeket cherrytomaten gevuld met roomkaas!

Zorg voor een aangename verassing

Een manier om het eens helemaal anders te doen is door een twist te geven aan typisch zoete en typisch hartige gerechten. Begin bijvoorbeeld met popcorn, popcorn is zowel zoet als hartig, maar het is tijd om eens creatief te zijn! Bestrooi je popcorn met Parmezaanse kaas voor hartige kick, of gebruik specerijen met kaneel en rietsuiker. Er zijn ook aromatische siropen beschikbaar met allerlei smaken als pistache, rode pepers, amaretto en koffie.

Je eten laten opvallen op de buffettafel

Het maken van lekker eten is slechts de helft van de strijd. Zorg voor een geweldige presentatie zodat mensen je niet snel zullen vergeten! Een van de grootste trends in voedselpresentatie is sinds kort ‘verticaal’. Probeer in plaats van mee te gaan met de horizontale stroom, in de hoogte te gaan op je buffettafel. Of het nu gaat om doorgewinterde polenta chips in een hoog serveerglas of groenteboeketten die omhoog staan op het bord, verticaal presenteren zorgt altijd voor een opvallende presentatie voor jouw evenement. Het eten dat je kiest om je evenement te verzorgen moet een afspiegeling zijn van het thema (indien van toepassing) van je feest. Ook als je geen vast thema hebt, heb je (hopelijk) een idee van de aanwezigen en de stijl van het feest. Als je geen ster in catering bent, is het een idee om dit uit handen te geven. Zo kun jij je richten op de gasten en ben je verzekerd dat het eten en drinken goed verzorgd wordt.

Gerelateerde berichten

waterontharder

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater

In Nederland komt niet overal hetzelfde water uit de kraan. Het is natuurlijk schoon en vrij gemaakt van diverse chemicaliën, maar de hardheid van...

Lees meer

Ausnutria

Tips bij flesvoeding: voor het bereiden, opwarmen en geven

Flesvoeding is een goed alternatief voor borstvoeding. Bij veel baby’s werkt flesvoeding goed, waardoor het steeds populairder is. Wel is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden